donderdag 6 november 2014

Bergthee, of: Wat is het juiste moment om met een Blog te beginnen?

Wat is het juiste moment om met een blog te beginnen?
Zeker als het over een prestigieus onderwerp gaat als "Gezondheid en Geluk?

Er zijn altijd wel redenen te verzinnen om nog-niet-vandaag je eerste post te doen.

De zon is niet uit de grijze mist te voorschijn gekomen. Mijn voeten zijn koud ondanks twee paar dikke sokken. En bovenal: ik voel me niet goed. Mijn hart gedraagt zich alsof ik de marathon loop terwijl ik rustig aan tafel zit. Ik doe wat administratie en surf wat rond op internet. Ik lees een stuk over hoe je als stadsbewoner toch je eigen groente kan verbouwen. Ik verbaas me over mensen die hun gazonnetje vervangen door pepermunt- of door bergthee plantjes. Nog wat verder surfend kom ik op de mogelijke pijnstillende werking van bergthee en dat je van de blaadjes en de takjes thee kunt maken. Ik twitter nog een link en doe mijn dagelijkse meditatie. Mijn hart blijft zich gedragen alsof ik me inspan. En waarom? Niets fouts gegeten, geen stress en de pillen vanmorgen braaf genomen.
Ik kan er geen verklaring voor geven: geen stress, niets raars gegeten, m'n pillen genomen. Toch draaft het voort in mijn borstkas. Ik voel me moe en alles gaat trager. Niet echt een geluksdag. 
Aan het eind van de middag bedenk ik dat ik mezelf beloofd heb om iedere dag even in de buitenlucht te zijn. Bovendien moet ik nog naar de brievenbus om er een exemplaar van mijn boek "Integrative Medicine, zorg voor Gezondheid en Geluk" in te doen, zoals ik iemand toegezegd had. 

Ik trek mijn laarzen en een dikke jas aan en loop de trappen af naar beneden. 
De avond begint te vallen. Voor het stoplicht staat een hele sliert auto's op weg naar huis. Uit sommige klinkt muziek. Ze zien me niet. Ik wacht. Het begint zachtjes te miezeren. 

Ik zie dat de bladeren aan de bomen prachtige herfstkleuren krijgen. 
Aan de struik naast mijn huis bloeien kleine gele bloemetjes. Dan mag ik.

Via de brievenbus loop ik traag naar de plaatselijk supermarkt want de lactose-vrije melk was op. 
Twee eenden verwarmen zich aan elkaar op de rand van een bootje.  Een grote ronde gele maan laat haar licht schijnen over het water. Twee meisjes zitten met bungelende voeten aan de waterkant. Een poedel komt de hondenkapsalon uit gehuppeld en maakt blij contact. Een pappa helpt zijn zoontje in het kinderzitje terwijl het joch vrolijk vertelt over de dag.  

Als ik mijn pak melk heb afgerekend zie ik een verpieterd plantje staan. 
Ik herken het van de plaatjes die ik vandaag op internet zag. 
Het ministruikje bergthee heeft het moeilijk tussen de kleurige bossen rozen van de aanbieding. 
Als ik er twee neem, krijg ik 50% korting. Dit miniboompje is als enige overgebleven. 
Het plantje mag mee naar huis. 

Als ik het wat aandacht geef, wie weet? 

Vandaag is de perfecte dag om met mijn Blog "Dagboek van Gezondheid en Geluk" te beginnen.
  

3 opmerkingen:

 1. Wat doe jij om je dag uit de grijze mist te halen?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Karlien, Heb je het bergtheeplantje nog? En gaat het mee met de verhuizing van de zomer? liefs, Bar

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ongeacht of u dagelijks orale of toekomstige injecteerbare opslagbehandelingen krijgt, ze vereisen medische onderhoudsbezoeken voor medicamenteuze behandeling en veiligheid en responsmonitoring. Als patiënten vroeg genoeg worden behandeld, is de levensverwachting bijna normaal zolang de succesvolle behandeling doorgaat voordat te veel schade aan het immuunsysteem optreedt. Wanneer patiënten echter stoppen met de behandeling, keert het virus terug naar hogere niveaus bij de meeste patiënten, soms geassocieerd met ernstige ziekten, omdat ik er doorheen ben gegaan en zelfs het risico op overlijden verhoogd. Het doel van orum treatment aci gaat door, maar ik denk dat mijn regering miljoenen ARV-medicijnen heeft gemaakt in plaats van een remedie te vinden. voor voortdurende therapie en monitoring. ARV alleen kan hiv niet behandelen, omdat het een zeer langdurige CD4-geheugencel is tussen geïnfecteerde cellen en mogelijk andere cellen die werken als lange termijn reservoirs. HIV kan in deze cellen worden verborgen zonder te worden ontdekt door het immuunsysteem van het lichaam. Daarom, zelfs als ART de volgende infectierondes van de cellen volledig blokkeert, gaan geïnfecteerde reservoirs door voordat de behandeling wordt gestart en het HIV-virus uit deze reservoirs keert terug als de behandeling wordt gestopt. Behandeling met Ebilir "kan een remedie voor vernietiging betekenen, wat betekent dat HIV in reservoircellen kan blijven maar tot hoge niveaus is verrijkt, kan worden voorkomen na stopzetting van de behandeling, waarbij een reservoirvirus of een functionele HIV-behandeling volledig wordt geëlimineerd. Is van mening dat de ziekte van Parkinson een hoop is voor mensen die lijden aan schizofrenie, kanker, scoliose, fibromyalgie, fluor-toxiciteit
  Syndroom Fibrodysplasia Ossificans Progressiva.Fatal Familial Insomnia Factor V Leiden Mutation, Epilepsy Dupuytren's Disease, Desmoplastic small-round cell tumor Diabetes, coeliakie, Creutzfeldt-Jakob-ziekte, chronisch vermoeidheidssyndroom, cerebrale amidis. Ziekte van Alzheimer, Adrenocortical carcinoma. Alma, allergische ziekten. HIV-Aids, herpes, inflammatoire darmaandoeningen, COPD, diabetes, hepatitis, Tasha en ik hebben online gelezen hoe Tara behandeld moest worden, dus ik sprak met hem via drituaherbalcenter@gmail.com. whatsapps +2348149277967 Ik geloof dat het twee weken lang gemakkelijk was om kruidengeneesmiddelen te drinken en ik dacht dat Dr. Itua niet geweldig was. Jawel! Ik dank hem heel erg, dus ik zal je laten weten of je lijdt aan een ziekte.

  BeantwoordenVerwijderen